Ministrul Educației, despre retragerea abecedarului digital: „Așteptăm motivarea instanței”

Publicat: 27 03. 2015, 19:18

Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) a luat act de minuta ședinței de judecată din data de 26 martie 2015 a Curții de Apel București prin care se soluționează plângerea formulată de către Asocierea Akademos Art S.R.L. – Agenție Difuzare Carte S.R.L, arată comunicarea oficială de la minister.

Ministerul Educației spune că decizia instanței vizează proximativ 6% din exemplarele contractate pentru anul școlar în curs.

Contactat de gândul, ministrul Educației a declarat că așteaptă să vadă comunicarea de la instanță pentru a lua decizia retragerii abecedarelor din școli. „Nu știu să vă răspund dacă retragem abecedarele din școli. Așteptăm deocamdată comunicarea oficială de la instanță.  E vorba de 11.000 și ceva de manuale dintr-un total de 180.000. Mai sunt două luni și ceva de școală, ce ar însemna să retragem manualele  digitale pe care elevii deja le-au downloadat? Minuta instanței spune că dintre cei 6 câștigători de anul trecut rămân 5. Probabil că pentru anul școlar următor elevii vor avea de ales dintre 5 manuale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Menționăm că rezultatele licitației pentru achiziția de manuale pentru clasele I și a II-a au fost stabilite cu respectarea OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii. Potrivit acestui act normativ, autoritatea contractantă își asumă deciziile stabilite de Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, în urma soluționării contestațiilor depuse de părțile implicate”, arată Ministerul Educației în comunicarea de presă.