Ministrul italian de Externe vine, miercuri, în vizita oficiala la Bucuresti

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 24 07. 2012, 12:09
Massimo D'Alema va face, miercuri, o vizita oficiala la Bucuresti, la invitatia omologului sau român, Adrian Cioroianu, informeaza MAE, precizând ca vizita se înscrie în "agenda contactelor politice frecvente care au loc între România si Italia".

Massimo D’Alema va face, miercuri, o vizita oficiala la Bucuresti, la invitatia omologului sau român, Adrian Cioroianu, informeaza MAE, precizând ca vizita se înscrie în "agenda contactelor politice frecvente care au loc între România si Italia".

Vizita va prilejui semnarea Declaratiei comune actualizate a ministrilor Afacerilor Externe ai României si Republicii Italia asupra parteneriatului strategic consolidat româno-italian, de la a carei lansare au trecut zece ani. Declaratia comuna defineste coordonatele principale ale relatiilor bilaterale pentru perioada viitoare, cu accent pe întarirea conlucrarii româno-italiene în cadrul Uniunii Europene dar si în plan regional si international.

Massimo D’alema va avea o întrevedere cu ministrul Adrian Cioroianu, agenda discutiilor celor doi fiind axata pe problematica relatiilor bilaterale, inclusiv dimensiunea sociala, reprezentata de comunitatea româneasca din Italia si de cea italiana de afaceri din România. Cu aceeasi ocazie vor fi discutate modalitati de intensificare, în continuare, a dialogului politic bilateral la nivel înalt, parlamentar si ministerial, întarirea conlucrarii româno-italiene în cadrul Uniunii Europene pe dosarele de interes reciproc, mai ales evolutiile din Balcanii de Vest si Kosovo, vecinatatea estica. D’Allema va fi de asemenea primit de catre premierul Calin Popescu Tariceanu.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro