Ministrul Justiției reformulează: ”Nu am sugerat demisiile lui Kovesi și Lazăr. Am evocat o instituție din Codul Muncii”

Publicat: 13 03. 2017, 11:08
Actualizat: 25 03. 2019, 21:51

This browser does not support the video element.

„Nu am sugerat să își dea (demisia -n.r.), am spus și am rugat să nu se speculeze pe tema aceasta și am evocat o instituție care există în Codul Muncii. Oricine poate să își dea demisia, nimeni nu e obligat să muncească ceva împotriva voinței lui. Nu am spus că trebuie (să își dea demisia -n.r.), am evocat o instituție din dreptul muncii”, a declarat ministrul Justiției, luni dimineață, într-o conferință la sediul ministerului.

Tudorel Toader a anunțat că nu a avut timp să stabilească întâlnirile cu șefii parchetelor.

„Întâlnirile nu le-am stabilit încă pentru că de aseară, de când am anunțat nu a trecut decât o oră de serviciu. Efectiv nu aveam când. Aseară spuneam că mă voi consulta cu dânșii, depinde și de agenda dânșilor, de agenda mea, cert este că voi respecta termenul scurt la care m-am referit, cel mult două săptămâni. (…) După această evaluare sub aspect profesional și sub aspect managerial, voi stabili care este calea, procedura de urmat. Vă asigur că nu am avut și nu am nicio presiune. Vă asigur că mă bucur de deplina independență în a decide bunul mers în activitățile pe care le are de desfășurat Ministerul Justiției”, a mai spus ministrul Justiției.

Tudorel Toader a anunțat și modificări în instituția pe care o conduce.

„Voi propune Guvernului modificarea structurii organizatorice în sensul înființării sau reînființării unui birou de presă, așa cum cere legea, în sensul înființării unui birou pentru documentare, voi scoate la concurs care sunt toate de fapt, reînființăm acel institut de criminologie care aparține ministerului. Vom scoate la concurs, vom ocupa, vom stabili direcții de analiză tematice, de cercetare”, a completat acesta.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Augustin Lazăr, a declarat, luni dimineața, că nu va demisiona.

„Vă spun doar atât: Nu. Nu intru nici în polemici publice”, a declarat Augustin Lazăr, luni dimineața, la intrarea în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), întrebat de jurnaliștii aflați la fața locului dacă ia în calcul să își prezinte demisia după declarațiile ministrului Justiției, Tudorel Toader.