Ministrul Justiției vrea să schimbe legea DIICOT, ca să-l facă la fel de puternic ca DNA

Publicat: 03 03. 2016, 13:07

„Este adevărat că se lucrează la un proiect de lege care să facă din DIICOT ceea ce DIICOT trebuie să fie, și anume o structură specializată în parchet, organizată în mod similar cu DNA, care este a doua structură specializată din cadrul Ministerului Public. Suntem destul de înaintați cu această lege, sper ca în două luni cel mai târziu să putem pune pe masa Guvernului această lege”, a declarat ministrul Justiției la bilanțul DIICOT.

Potrivit modificărilor menționate în proiectul de lege, DIICOT ar urma să beneficieze de aceleași resurse ca DNA.

„Legea aduce nou o mai bună dotare dacă pot să spun așa a DIICOT cu ceea ce trebuie să aibă o asemenea structură de parchet: poliția judiciară. Se menționează în proiectul de lege că trebuie să avem un corp de poliție judiciară care să fie la dispoziția procurorului, similar cu corpul de poliție judiciară care se află la dispoziția procurorilor din DNA. Și acest lucru este pentru mine o prioritate. Vă asigur de întreaga mea determinare și susținere pentru ca într-un termen cât mai scurt, transferul unui corp de poliție judiciară în cadrul DIICOT să devină efectiv”, a precizat Raluca Prună.

Declarațiile ministrului Justiției legate de reorganizarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au fost făcute în contextul în care, procurorul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu a precizat, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2015, că prioritatea anului în curs este modificarea legislației care stă la baza funcționării instituției.