Ministrul Radu Stroe îi ia apărarea noului adjunct al Poliției: Dosarul achiziției de mașini a fost închis de DNA

Publicat: 11 05. 2013, 11:46
Actualizat: 09 07. 2016, 19:27

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a confirmat numirea chestorului Gheorghe Popa în funcția de director adjunct al Poliției Române și a subliniat că dosarul achiziției de mașini de poliție supraevaluate a fost închis de procurorii DNA. În urma acestui scandal, Popa fusese demis de la conducerea Poliției în 2008.

„În urma anchetei DNA a rezultat faptul că procurorii au închis dosarul reținând faptul că nu s-a comis nicio infracțiune de abuz în serviciu și nici nu s-a putut demonstra vreo tentativă. De asemenea, procurorii anticorupție au constatat că nu s-a produs nici un prejudiciu”, arată MAI, într-un comunicat de presă.

Ministrul mai arată că Gheorghe Popa a fost adus din nou în echipa de conducere a IGPR pentru „valorificarea experienței manageriale, a celei profesionale a ofițerului în domeniul criminalisticii, precum și faptul că acesta a deținut anterior funcția de inspector general al Poliției Române”.

Ministrul Radu Stroe a ținut cont și de „buna reputațe în rândul polițiștilor, dar și în mediul universitar intern și internațional” a lui Gheorghe Popa, mai arată comunicatul.