Ministrul Transporturilor: Centura Bacăului este realizată în proporție de 30 la sută

Publicat: 04 07. 2019, 21:43

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat, joi, după o vizită pe șantierul centurii orașului Bacău, că lucrările sunt finalizate în proporție de 30 la sută și că este mulțumit de mobilizarea constructorului.

„Am fost astăzi pe șantierul Centurii Ocolitoare a Municipiului Bacău, parte a Autostrăzii Moldova. Sunt extrem de încrezător că lucrurile vor deveni realitate, mai repede decât termenul contractual. La fața locului constructorul român are o mobilizare foarte bună și progresul fizic al lucrărilor este extrem de avansat. Chiar dacă perioada de proiectare trebuia să se încheie pe 24 iulie, Centura Bacăului este realizată în proporție de 30 la sută”, a scris ministrul pe pagina lui de Facebook.

Lucrările la varianta ocolitoare Bacău au început la 15 martie, în aceeași zi în care un omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a inaugurat, simbolic, singurul metru de autostradă din Moldova.

Varianta de ocolire a orașului Bacău va avea o lungime de 30,8 km, din care 16,2 km vor fi construiți la profil de autostradă. Pe traseu vor fi construite 12 poduri și pasaje, precum și un nod rutier, la intersecția cu DN 2F, care va asigura atât accesul spre și dinspre autostradă, cât și legătura cu centrul municipiului Bacău.