Ministrul ungar de Externe: Confruntarea cu un număr mare de refugiați va fi un TEST pentru România, în vederea intrării în Schengen

Publicat: 24 10. 2015, 09:41

„Au existat opinii potrivit cărora traseul dinspre Serbia spre Ungaria se va modifica spre România. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, însă probabilitatea este tot mai mare. De exemplu, dacă și Croația și Slovenia își vor închide granițele naturale, atunci traficanții și imigranții vor trebui să-și caute noi rute. Una dintre acestea poate fi România și, evident, va fi un test important pentru nivelul de pregătire al României pentru spațiul Schengen”, a declarat Ministrul maghiar de Externe, citat de paginaeuropeana.ro.

Szijjarto a mai spus că, dacă acest scenariu se va adeveri, atunci Ungaria trebuie să fie pregătită să își apere granița cu România, așa cum face deja la frontiera cu Serbia și Croația. „Pregătim terenul în zona, este vorba exclusiv de pregatirea solului, pentru cazul în care, dacă va fi nevoie de instalarea unui obstacol fizic la granița româno-ungară, să o putem face”, a conchis ministrul ungar.