Mircea Băcală, subprefectul județului Timiș, infectat cu noul coronavirus. “Am crezut că e o răceală obișnuită!”

Publicat: 10 11. 2020, 11:11
Actualizat: 10 11. 2020, 11:12
Mircea Băcală, subprefectul județului Timiș, infectat cu noul coronavirus. “Am crezut că e o răceală obișnuită!”

Mircea Băcală, unul dintre cei doi subprefecți ai județului Timiș, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. În prezent, acesta se află în izolare la domiciliu și urmează un tratament specific.

Duminică, Mircea Băcală a simțit primele simptome specifice coronavirusului, astfel că a decis să se testeze. Din păcate pentru el, rezultatul a fost pozitiv.

Duminică seara mi-au apărut simptome de răceală, apoi mi-am pierdut gustul şi mirosul. La început am crezut că e o răceală obişnuită, dar având în vedere situaţia, luni dimineaţă m-am dus să mă testez, împreună cu soţia, şi din păcate, rezultatul a fost pozitiv”, a declarat Mircea Băcală, potrivit news.ro.

 

Mircea Bălacă, izolat la domiciliu

Pentru că nu a contractat o formă serveră a bolii, Mircea Băcală nu s-a internat în spital. S-a izolat la domiciliu și urmează tratamentul prescris de medic.

Deși este infectat cu coronavirus, Mircea Băcală și-a exercitat în continuare atribuțiile, iar întâlnirile cu reprezentanți ai altor instituții din județ au avut loc în mediul online.

253 cazuri noi de coronavirus, în 24 de ore, în județul Timiș

Reamintim că, de la începutul pandemiei, numărul total al cazurilor de coronavirus din județul Timiș a depășit 12.600, iar incidența infectărilor cumulată la 14 zile a ajuns la 6.25.

În prezent, în județul Timiș, 28 de focare de coronavirus sunt active. În bilanțul de luni, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 253 de cazuri noi, după efectuarea a 1.338 de teste. De asemenea, 14 persoane au decedat, dintre care șase pentru că, pur și simplu, nu au mai avut loc la Terapie Intensivă.