Mircea Cărtărescu, lămuriri cu privire la favoritul său din turul doi al alegerilor prezidențiale: Circulă pe Facebook mesajul meu din 2014. În contextul actual postarea mea devine caraghioasă

Publicat: 19 11. 2019, 13:11

„Circulă pe Facebook o fotografie a mea cu un text care spune ceva de genul „Îl votăm pe Iohannis, e acum sau niciodată!” Postarea am făcut-o însă acum cinci ani, înaintea turului doi de la precedentele alegeri prezidențiale, când Iohannis se confrunta cu Ponta. Nu e corect să fie folosită în alegerile de acum. Sigur că tot cu el votez, că n-o să votez cu Dăncilă, dar în contextul actual postarea mea devine caraghioasă. Rog ștergerea ei de peste tot”.

Cărtărescu l-a susținut în 2014 pe Iohannis în lupta cu Victor Ponta:

„De-acum, Iohannis sau nimic! Îndemn pe toată lumea care are încredere în mine să-l voteze în turul al doilea pe Klaus Iohannis, un om incomparabil mai bun decât oponentul său. Nu mai e timp de nuanțări și dubii. Avem de ales între bine și rău, între vest și est, între spațiul multicolor și spațiul gri. Distribuiți cât puteți”, scria Cărtărescu în 2014.