Mircea Sandu, urmărit penal pentru delapidarea FRF

Publicat: 24 05. 2017, 12:54
Actualizat: 24 05. 2017, 12:58

Procurorii DIICOT îi urmăresc penal pe Mircea Sandu, fostul președinte al FRF, Ziv Asher Tetelman, iubitul fiicei lui Mircea Sandu, Puiu Tetelman și Bogdan Petculescu, pentru delapidare, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

Ei sunt acuzați că în 2009-2010 s-au organizat pentru a scoate din patrimoniul FRF suma totală de 740.000 de euro, provenită din contractul de construire a unui centru de fotbal de la Buftea.

„În vederea atingerii scopului infracțional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză și subantrepiză între mai multe societăți comerciale controlate de către membrii grupului infracțional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federația Română de Fotbal. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracționale disimulate sub forma „restituire împrumut asociat”, „dividende”, etc”, arată procurorii DIICOT.

Ziv Asher Tetelman și Raluca Sandu au împreună un copil și locuiesc împreună la Monte Carlo, unde fiica lui Mircea Sandu se ocupă de un restaurant. Tetelman este fostul soț al Daianei Voicu, conform Cancan, nașa de căsătorie a Gabrielei Firea și a lui Florentin Pandele, aflați acum în centrul scandalului cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, reînviat în jurul demolării Cathedral Plaza. Voicu se afla la conducerea grupului de imobiliare Willbrook, care a dezvoltat Cathedral Plaza, iar acum se află în grupul de imobiliare Carlyle, conform ZF.