Miron Cozma este așteptat la sfârșitul săptămânii în Valea Jiului de către simpatizanții săi

Publicat: 15 02. 2012, 11:54
Actualizat: 13 06. 2012, 12:48
Miron Cozma este așteptat, sâmbătă, la Târgu Jiu, iar duminică - la Lupeni, în Valea Jiului, pentru a participa la o întâlnire cu simpatizanții săi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Miron Cozma este așteptat, sâmbătă, la Târgu Jiu, iar duminică – la Lupeni, în Valea Jiului, pentru a participa la o întâlnire cu simpatizanții săi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele interimar al ligii "Miron Cozma" (Târgu Jiu), Cristinel Tănasie, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că Miron Cozma vine în Gorj pentru a-l vizita la închisoare pe Constantin Crețan, care execută și el o pedeapsă pentru implicarea în ultimele mineriade.

Crețan are o pedeapsă de cinci ani și este singurul sindicalist din Gorj condamnat pentru implicarea în mineriade alături de Cozma, în 1999. Acesta este cel care, în 2000, a înființat la Târgu Jiu Liga "Miron Cozma", asociație care a militat mereu pentru eliberarea din arest a lui Cozma.

Cristinel Tănasie afirmă că fostul lider sindical din Valea Jiului va merge sâmbătă dimineața în orașul Rovinari pentru a vedea sediul ligii care îi poartă numele și pe care Crețan a înființat-o acolo în urmă cu opt ani. Apoi, Cozma va merge la Penitenciarul de Maximă Siguranță Târgu Jiu pentru a-l vizita pe Crețan, iar duminică se va deplasa în Valea Jiului, la Lupeni, pentru a se întâlni cu foști prieteni.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro