Misiune neobișnuită a pompierilor suceveni. Un bărbat care și-a uitat oala pe foc a avut o ultimă rugăminte la ei

Publicat: 31 01. 2016, 13:04

Potrivit ISU Suceava, citat de corespondentul MEDIAFAX, vineri seara, la ora 22:25, prin 112 s-a anunțat că pe scara unui bloc de locuințe din municipiul Suceava este mult fum, în zona etajului trei, constatându-se că un bărbat a uitat pe foc o cratiță cu mâncare și s-a intoxicat cu fum, în încercarea de a stinge flăcările izbucnite în bucătărie.

Pompierii SMURD i-au acordat îngrijiri medicale și, pentru mai multă siguranță, l-au transportat la spital, dar proprietarul i-a rugat să-i salveze cele două pisici care au rămas captive în apartamentul inundat cu fum și gaze toxice.

Un militar echipat corespunzător a intrat în interiorul locuinței, iar după câteva reprize de „v-ați-ascunselea” a găsit pisicile speriate și le-a salvat.

Descrierea evenimentului, făcută de ofițerul de presă al ISU Bucovina într-un comunicat, este demnă de o narațiune: „Chiar dacă înfățișarea pompierului nu era una tocmai prietenoasă, înnegrit de fum, cu uniforma imensă plină de funingine și apă, cu masca pe figură și tubul de oxigen în spate, pisicile au simțit sufletul blând din spatele costumului și s-au înghesuit la pieptul salvatorului”.

Incendiul a fost lichidat, casa scării, la etajele trei, patru și la mansardă, a fost ventilată, iar pisicile și proprietarul lor au rămas în siguranță.

În urma intervenției nu a fost necesară evacuarea celorlalte persoane din bloc.