„Misiunea imposibilă” primită de polițiștii din Slatina. Cetățenii sunt revoltați: „În loc să ne păzească copiii la școală…”

Publicat: 28 04. 2015, 21:06

This browser does not support the video element.

24 de ore din 24, 18 polițiști locali veghează asupra arbuștilor din cartierul Progresul din Slatina, cel mai căutat loc de hoții de plante. „Pe parcursul a trei-patru zile, în fiecare zi constatam că materialul plantat cu o zi anterioară, acestea au dispărut de pe domeniul public. Oamenii au sustras tot ce au apucat, atât flori cât și arbuști ornamentali”, a declarat Adi Pop, șeful Poliției Locale Slatina, potrivit Digi24.ro.

În doar șase zile, hoții de plante au furat 50 de arbuști. Aceștia au fost plantați din bani europeni, iar acum vor fi înlocuiți de primărie, care a alocat suma de 100.000 de lei în acest sens.

Polițiștii locali care păzesc arbuștii nu primesc spor pentru munca depusă. „În loc să ne păzească copiii la școală… Dar trebuie o metodă ca să fie lumea mai civilizată”, a declarat o localnică indignată.

Din nefericire, până acum, agenții nu au reușit să prindă niciun hoț. Cei vinovați riscă amenzi între 500 și 2.000 lei, dar și dosar penal pentru distrugere.