Misterul a fost dezlegat: Giulgiul din Torino, un fals medieval

Publicat: 16 02. 2012, 08:53
Actualizat: 27 02. 2012, 01:35
Un om de știință italian susține că a realizat o copie fidelă a giulgiului din Torino, un experiment care dovedește că pânza pe care unii creștini o venerează drept veșmântul de înmormântare al lui Iisus Hristos, este un fals medieval, informează Descoperă.

Un om de știință italian susține că a realizat o copie fidelă agiulgiului din Torino, un experiment care dovedește că pânza pecare unii creștini o venerează drept veșmântul de înmormântare allui Iisus Hristos, este un fals medieval, informează Descoperă.Giulgiul poartă pe el imaginea unui bărbat despre care mulți susțincă ar fi Hristos.

Pânza ilustrează perspectiva din față și din spate a unui bărbatcu barba și păr lung, cu mâinile încrucișate pe piept și răniînsângerate la încheieturile de la mâini și picioare și la șolduri.Cercetătorul Luigi Garlaschelli, profesor de chimie organică laUniversitatea din Pavia sustine: „Am demonstrat că este posibil săreproducem cu fidelitate giulgiul, folosind exclusiv tehnicimedievale”. (Alexandru Benescu)