Misterul poluării pe timp de noapte, din Galați, a fost deslușit de comisarii Gărzii de Mediu

Publicat: 23 01. 2020, 13:58

În patru nopți de la începutul lunii ianuarie, respectiv în 4, 9, 10 și 13 ianuarie, aparatele care măsoară calitatea aerului au înregistrat depășiri ale valorilor normale, iar specialiștii nu au reușit să stabilească sursa poluării.

Valorile crescute de poluare se înregistrau doar noaptea, când nu sunt foarte multe activități economice, motiv pentru care comisarii de la Garda de Mediu au mers noaptea pe teren pentru a desluși misterul.

Aceștia au realizat că ceața densă este de vină pentru depășirile furnizate de aparate.

„Din cauza ceții, particulele nu s-au mai ridicat în aer, au rămas în apropierea solului, practic s-au adunat în jurul aparatelor de măsură. Depășirile au fost punctuale și pe intervale scurte, nu sunt foarte mari, nu este nimic periculos. Depășirile au fost noaptea, după miezul nopții, de fiecare dată a fost ceață groasă. Noi am fost pe teren de două ori pe parcursul nopții, am încercat să descoperim sursa poluării. Nu am descoperit nimic deosebit, nu erau zgomote sau activități suspecte. Am procedat așa deși Garda de Mediu nu are dotări, nu are aparate de măsurat”, a declarat, la solicitarea Mediafax, directorul Gărzii de Mediu Galați, Marian Mocanu.

Aparatele au fost verificate de specialiști, iar aceștia au confirmat că nu sunt probleme tehnice.

Foto: caracter ilustrativ