Mitică Dragomir și Mircea Sandu, trimiși în judecată de DNA în dosarul dezafilierii Universității Craiova

Publicat: 17 06. 2013, 16:21
Actualizat: 03 05. 2015, 19:53

Dumitru Dragomir, șeful Ligii Profesioniste de Fotbal, și Mircea Sandu, șeful Federației Române de Fotbal, au fost trimiși în judecată de DNA în dosarul care privește dezafilierea clubului Universitatea Craiova. DNA a dispus sechestru pe averea lui Sandu și Dragomir dar și pe bunurile Ligii Profesioniste de Fotbal. 

Potrivit DNA, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir sunt acuzați de abuz în serviciu dar și de infracțiunea de folosire a influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

La data de 20 iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal s-a hotărât excluderea provizorie a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A.  Excluderea a fost pusă pe seama încălcării grave a statutului Federației, fără a se detalia și motiva în ce au constat  încălcările și gravitatea lor.

Potrivit DNA, materialul prin care Universitatea Craiova era acuzată de aceste încălcări a fost realizat de către Dumitru Dragomir și Mircea Sandu. Dezafilierea Universității Craiova s-a realizat în cadrul Comitetului Executiv al FRF. Procurorii DNA spun că materialul acuzator realizat de Dragomir și Sandu nu era motivat și nu prezenta probe clare. DNA mai susține că cei doi și-au folosit influența pentru a determina dezafiliera clubului de fotbal.

Ca si consecință a dezafilierii Universitatea Craiova a prierdut drepturi federative în valoare de peste 15 milioane lei. Procurorii au mai arătat că au dispus sechestru pe bunurile LPF dar și ale lui Dragomir și Sandu.