MMP: Amenzi de 161.000 lei, în doar două zile, după controale ce au vizat tăierile de pădure ilegale

Publicat: 19 07. 2012, 17:15
Actualizat: 19 07. 2012, 19:21

Mai mulți operatori economici din Alba, Argeș și Vâlcea, specializați în prelucrarea primară a lemnului și în depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, au fost amendați, în ultimele două zile, în urma unor controale ce au vizat în special tăierile de pădure ilegale, informează MMP.

„În total, au fost întocmite 20 procese verbale de constatare a contravențiilor silvice, aplicându-se amenzi în cuantum de 161.000 lei. Ca măsuri complementare, s-a procedat la confiscarea
fizică a volumului de 380 de metri cubi cherestea de rășinoase și lemn rotund, precum și la confiscarea contravalorică a unui volum de 411 de metri cubi cherestea de rășinoase și 343 de metri cubi lemn rotund, în valoare totală de 206.000 lei, materiale lemnoase care nu au mai fost găsite la contravenienți”, precizează Corneliu Mugurel Cozmanciuc, secretar de stat în Ministerul Mediului și Pădurilor (MMP).

Controalele au fost efectuate, marți și miercuri, de Direcția Control în Silvicultură din Ministerul Mediului și Pădurilor (MMP), împreună cu delegați ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic și Vânătoare și ai serviciilor de combatere a delictelor silvice ale inspectoratelor județene de poliție Alba, Argeș și Vâlcea.

Potrivit MMP, astfel de controale, efectuate în baza Planului Comun de Acțiune susținut alături de Ministerul Administrației și Internelor și intitulat „Scutul pădurii”, vor continua, pentru a preveni tăierile ilegale de păduri.