Moarte cumplită pentru un vasluian: sugrumat cu hățurile cailor, după ce a fost târât peste 200 de metri

Publicat: 31 08. 2015, 18:21

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, accidentul a avut loc în comuna Dănești, în timp ce bărbatul se întorcea cu căruța, împreună cu soția sa, de la un târg de animale dintr-un sat învecinat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La un moment dat, bărbatul a ieșit de pe drumul județean și s-a dus cu caii la adăpat, însă aceștia s-au speriat, în mod inexplicabil, și au luat-o la galop. În consecință, cei doi soți au fost aruncați din căruță, iar în cădere hățurile s-au înfășurat în jurul gâtului bărbatului de 61 de ani. Astfel, vasluianul a fost târât de cai pe o distanță de peste 200 de metri, atelajul oprindu-se într-o râpă.

După ce și-a revenit din șocul căzăturii, soția victimei a strigat după ajutor, o vecină fiind cea care a sunat la numărul de urgență 112, solicitând o ambulanță.

„Echipajul medical deplasat la urgență a constatat decesul bărbatului de 61 de ani, care, cel mai probabil, a murit sugrumat. În acest caz, s-a dispus efectuarea autopsiei pentru stabilirea exactă a cauzei decesului”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Polițiștii vasluieni au întocmit dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă.