Momente crunte în familia preotului DORU GHEAJA! Fiica sa cea mare a încetat din viață „brusc și neașteptat”

Publicat: 06 03. 2023, 16:22
Sursă Foto - Captura de ecran/Youtube

Părintele patriot, Doru Gheaja, trece prin momente groaznice, după ce fiica sa cea mare, Dorina Luminita Gheaja, a murit subit. Familia preotului și apropiații femeii sunt împietriți de durere și nu le vine să creadă că aceasta nu mai este în viață.

Este jale şi doliu în familia preotului Doru Gheaja, părintele cântecelor „Aşa-i românul“ şi „Tu Ardeal“. Fiica sa, Dorina Luminiţa, a încetat din viaţă.

Anunțul decesului Dorinei Luminița Gheaja a fost făcut de către colegii săi de la Oficiul pentru Studii Pedologice si Agrochimice Cluj.

Dorina Luminita Gheaja, fiica preotului Doru Gheaja, a încetat din viață brusc şi neaşteptat.

„Brusc și neașteptat, draga noastră colegă și prietenă Dorina Luminita Gheaja a plecat prematur spre vesnicie. Îl rugam pe Dumnezeu sa o primească in locul veșnic luminat al celor buni si drepți.

A fost un om minunat, o colegă deosebită si va rămâne mereu in sufletele noastre.

Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată în anunțul făcut de Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice Cluj de pe Facebook.

Cum a devenit cunoscut Doru Gheaja

Dorina Luminita Gheaja era fata cea mare a părintelui Doru Gheaja, cunoscut ca autor al cântecelor „Așa-i românul” sau „Tu Ardeal”.

De loc din judeţul Sibiu, preotul Doru Gheaja a rămas un mare iubitor de muzică bisericească dar şi de folclor.

Înainte de preoţie, a fost cooptat în Ansamblul Regiunii Braşov, iar ulterior a intrat în Ansamblul profesionist de cântece şi jocuri „Mureşul“ din Târgu Mureş.

În urmă cu 30 de ani a fost descoperit de Adrian Păunescu care l-a cooptat în Cenaclul „Flacăra“.

Ajutat de poet, Doru Gheaja este cel care a lansat cunoscuta piesă „Aşa-i românul“, culeasă din judeţul Sibiu, de pe Valea Hârtibaciului.