Monica Tatoiu, MĂRTURISIRI despre perioada în care era profesoară de matematică: „Pot să te și omor, dacă vreau, fiindcă nu voi păți nimic!”

Publicat: 10 04. 2023, 16:07
Actualizat: 10 04. 2023, 16:08
Monica Tatoiu, 2010. MIRCEA ROSCA / MEDIAFAX FOTO

Femeia de afaceri, Monica Tatoiu, a povestit în cadrul unei emisiuni prin ce momente tensionate a trecut pe vremea când profesa în învățământ și preda matematică.

Monica Tatoiu a trecut și prin momente mai ciudate pe vremea când era profesoară.

Într-un interviu, femeia de afaceri a vorbit despre cât de importantă este educația deprinsă din familie, explicând faptul că școala nu poate înlocui sprijinul și atenția părinților.

„Totul pleacă de la părinți. Un copil care nu vede agresivitate la el acasă nu va avea niciodată o idee asemănătoare la clasă. Spun asta și din propria mea experiență, fiindcă am profesat câțiva ani buni.

Școala nu poate suplini niciodată rolul părinților. Sunt lucruri cu care vii din familie.

Poate școala să se dea și peste cap, dacă nu se prind de tine, când ești mic, degeaba! Familia și mediul social în care se învârt copiii noștri au și astăzi un rol mai mult decât determinant asupra vieții lor.

Era la fel și pe vremea noastră, doar că timpurile erau puțin diferite, ceea ce explică și năzdrăvăniile care erau pe atunci la modă”, a povestit Monica Tatoiu pentru Impact.

„Trebuie să le cucerești nu doar atenția, ci și respectul”

Fosta profesoară de matematică spune că meseria de cadru didactic trebuie asumată de la bun început, mai ales că poate veni la pachet și cu momente neașteptate, așa cum i s-a întâmplat și ei, acum mulți ani.

„Spre exemplu, aveam în clasă, cândva, la începuturile mele de profesoară, un băiat care repeta pentru a patra sau a cincea oară clasa. Și individul ăsta, căci copil nu prea mai era, a aruncat cu pietre după mine.

M-am întors către el și i-am șoptit apăsat să nu mai repete greșeala a doua oară. I-am spus doar atât: ”Băiete, eu sunt în evidența Spitalului 9 de nebuni. Ca atare, pot să te și omor, dacă vreau, fiindcă nu voi păți nimic!”, a povestit ea.

„N-am mai avut de atunci niciun fel de probleme cu acela! Și vă pot spune că nu a ajuns bine, fiindcă nu știu peste cât timp avea să fie închis pentru nu știu acte nelegale.

Trebuie să găsești o cale să le cucerești nu doar atenția, ci și respectul. Dacă nu poți să-l obții pe cel al majorității, atunci măcar pe cel al liderilor de facto ai clasei.

Și lucrurile vor stat cu totul altfel, vă asigur!”, a mai continuat Monica Tatoiu, potrivit Impact.ro.