Mort ținut de preot în magazia de lemne pentru că „era sărac”. Sora decedatului: „Nu a vrut să-l mute, nu e prima oară când face așa ceva!”

Publicat: 20 12. 2019, 11:23

După ce sora unuia dintre decedați a sesizat situația revoltătoare, preotul a permis mutarea lor în capela morturară, scrie realitatea.net.

Bărbatul de 32 de ani din Urechești era beneficiar al Legii 416 de ajutor social și a murit duminica trecută, din cauza unui hematom pe creier.

Decedatul a fost transportat la biserica din comună, dar preotul i-a dus cadavrul în magazia de lemne, nu în capela mortuară. Preotul a explicat că a apelat la metoda neortodoxă deoarece bărbatul era prea sărac.

„Fratele meu a murit duminică, au venit cei de la Criminalistică, au constatat decesul și a fost dus la biserică. Când m-am dus să-l văd, am rămas șocată, pentru că era depus în magazia de lemne, alături de altă persoană decedată, de 51 de ani.

I-am spus preotului că știu că are capelă mortuară, dar acesta n-a vrut să-l mute decât după două zile, nu e prima oară când face așa ceva”, ne-a spus Mihaela Icovoiu, sora decedatului.

foto: realitatea.net