Motivul incredibil pentru care România ratează participarea la Vinexpo Bordeaux

Publicat: 10 06. 2015, 18:07

„Ratarea se produce din cauza neprezentării la licitațiile organizate de minister a niciunei firme prestatoare și a negăsirii de către factorii de decizie a unei soluții excepționale de finanțare și de participare la târg, în pofida intervențiilor Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri (APEV), făcute la toate nivelurile. În consecință, Pavilionul României situat în vecinătatea Centrului de Presa al târgului va rămâne neocupat și neamenajat, cu toate consecințele negative, greu de anticipat în acest moment”, se arată într-un comunicat al asociației.

APEV arată că neparticiparea României va aduce grave prejudicii de imagine atât țării cât și exportatorilor români de vinuri.

Târgul are loc în perioada 14-18 iunie. Firmele românești ar fi putut participa în baza Programului de Promovare a Exportului 2015, derulat prin Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului. Instituția organizează ședinte de selecție a ofertelor pentru fiecare târg sau misiune economică în străinătate, dar pentru acest târg nicio firmă nu și-a exprimat interesul. Bugetul alocat amenajării pavilionului era de 563.700 lei, inclusiv TVA.