Motivul pentru care Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a fost amendată. Mii de contribuabili, în pericol

Publicat: 09 01. 2016, 10:29
Actualizat: 10 01. 2016, 09:31

Autoritatea pentru protecția datelor cu caracter personal a făcut, vineri, un control la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova, după ce datele persoanale a peste 18.000 de asigurați, respectiv numele și adresele acestora, au fost făcute publice pe site-ul instituției.

Listele au fost publicate pentru a-i înștiința pe oameni despre faptul că Poșta Română a returnat cardurile lor de sănătate.

În urma deciziei CAS de a face publice aceste date, Autoritatea pentru protecția datelor cu caracter personal a amendat CAS Prahova cu 8.000 de lei.

Directorul interimar al CAS Prahova, Simona Mihai, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că sancțiunea va fi contestată în instanță.

Ea a precizat că, în condițiile în care instituția pe care o conduce nu are ca prevedere bugetară fond de amenzi, banii ar urma să îi suporte personal.

Simona Mihai a spus că decizia de a publica pe site-ul CAS Prahova numele și adresele asiguraților care nu au intrat în posesia cardurilor de sănătate aparține „instituției” și a fost luată cu acordul său.