Motivul pentru care dosarul ursului împușcat la Sibiu a fost mutat la Alba Iulia

Publicat: 21 10. 2016, 16:08

Potrivit unui comunicat transmis vineri corespondentului MEDIAFAX de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, dosarul penal a fost trimis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

„Dosarul penal cu nr. 728/P/2016, privind uciderea unui urs prin împușcare la data de 12 octombrie 2016, în centrul vechi al Sibiului, a fost trimis la data de 20 octombrie 2016, în vederea preluării, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. În dosar urmează a se efectua cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de armă fără drept, omorârea cu intenție a animalelor, complicitate la omorârea animalelor cu intenție, braconaj, complicitate la braconaj, braconaj și abuz în serviciu”, se arată în comunicat.

Întrebat de ce s-a luat decizia trimiterii dosarului la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, prim procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu susține că motivul principal a fost „obiectivitatea”.

„S-a luat această decizie pentru obiectivitate. Deși este o cercetare in rem, vrem să nu existe nicio bănuială, dat fiind faptul că se aduc în discuție nume cu care lucrăm în alte dosare. Decizia nu are la bază nimic altceva decât obiectivitatea”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Ion Veștemena, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.