Muncitorul care lucra la o rețea de canalizare, prins sub un mal de pământ, a fost scos mort

Publicat: 19 09. 2013, 22:08
Actualizat: 19 09. 2013, 22:08

Echipele de intervenție care au acționat, joi seară, la ieșirea din localitatea Homorod spre Rupea, din județul Brașov, pentru scoaterea unui muncitor care lucra la rețeaua de canalizare și peste care s-a prăbușit un mal de pământ a fost găsit mort, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov, Dorin Senchetru, muncitorul, al cărui nume nu a fost făcut public, avea 23 de ani și se afla singur în șanț în momentul în care malul de pământ s-a surpat peste el, la o adâncime de aproximativ trei-patru metri.

„Pompierii l-au găsit mort după câteva ore de la începerea intervenție”, a spus purtătorul de cuvânt al ITM, care a adăugat că, deocamdată, nu poate da relații despre firma la care ar fi lucrat tânărul, și nici dacă acesta era angajat cu forme legale.

La ora transmiterii acestei știri, tânărul a fost scos din șanț și dus la Laboratorul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Muncitorul care lucra la rețeaua de canalizare a fost prins sub un mal de pământ, joi după-amiază, în jurul orei 17:30, la fața locului fiind trimise echipaje de pompieri pentru scoaterea lui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja, muncitorul lucra alături de niște colegi la o canalizare, iar la un moment dat un mal de pământ s-a prăbușit peste el.

La fața locului s-au aflat inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, precum și o echipă de polițiști, pentru a face cercetări.