Mungiu negociază cu MEdC folosirea filmului său ca material didactic în școli

Publicat: 15 02. 2012, 10:27
Actualizat: 16 02. 2012, 00:13
Regizorul Cristian Mungiu negociază cu Ministerul Educației folosirea peliculei laureate la Cannes, "4 luni, 3 săptămîni și 2 zile" drept material didactic în școlile din România.

Regizorul Cristian Mungiu negociază cu Ministerul Educației folosirea peliculei laureate la Cannes, "4 luni, 3 săptămîni și 2 zile" drept material didactic în școlile din România. „Ministerul analizează această posibilitate. Ideea este ca acest film să genereze dezbateri în școli și sper să se întâmple acest lucru, așa cum s-a întâmplat și în Franța“, a declarat Cristian Mungiu, astăzi, într-o conferință de presă la Iași.

El s-a arătat plăcut surprins de modul în care a fost primit filmul său de publicul din străinătate. „S-a vândut deja în 60 de teritorii. În Franța avem 200.000 de spectatori în două săptămâni de rulare, iar în Italia, unde l-am lansat mai recent – 60.000 de spectatori. Nu știu să mai existe un film românesc atât de comercializat peste hotare“, a subliniat regizorul.

Mungiu speră ca producția sa să fie primită la fel de favorabil și de către publicul din România. El spune că a văzut la români două tipuri de reacții, în funcție de vîrstă. „Oamenii peste 40 de ani reacționează foarte emoțional și se regăsesc în acest film. Pe de altă parte, cei peste 20 de ani sunt foarte impresionați de stilul filmului și de povestea lui“, a explicat Cristian Mungiu.