Nadia Comăneci, Maia Morgenstern, Ilie Năstase, Ovidiu Lipan au primit pașapoarte diplomatice

Publicat: 06 03. 2014, 15:00
Actualizat: 12 02. 2019, 06:03

Evenimentul a avut loc în cadrul programului „România promovată de valori”, inițiat de fostul ministru delegat pentru Turism Maria Grapini.

„Am reprezentat România într-un fel neoficial, pentru că nu am avut această responsabilitate oficială, prin ceea ce am făcut în cariera noastră și după ce am terminat această carieră a fost să reprezentăm România și ceea ce înseamnă România pentru noi, pentru că noi aici ne-am creat. Noi am devenit ceea ce am devenit pentru faptul că ne-am născut aici, am avut ajutor și sprijin și este frumos că este recunoscută această valoare, care este o diversitate acum. Nu este vorba numai despre sportivi, este vorba despre oameni care au valoare în artă, în cinematografie, și este un început frumos”, a spus Nadia Comăneci la finalul ceremoniei.

Ilie Năstase a spus că și până acum toți au reprezentat România.

„Noi, toți, ne identificăm cu țara aceasta, într-un fel. Toți ne-am născut aici, vrem să facem bine și e un lucru frumos că s-au gândit acum și la noi. Noi și până acum am reprezentat România”, a spus Năstase.

Întrebat ce înseamnă pașaportul diplomatic pentru el, Helmuth Duckadam a răspuns: „În primul rând, o mândrie. Faptul că posezi un pașaport diplomatic cred eu că este un lucru extraordinar și mă bucur foarte mult. Nu știu dacă voi apela vreodată neapărat la acest pașaport. Faptul că l-am primit alături de mari personalități din România mă face foarte mândru”.

Proiectul „România Promovată prin Valori” a fost demarat la inițiativa Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism. El a fost lansat prin evenimentul „Ambasadori ai Turismului Românesc”, organizat la 19 august 2013. Proiectul reprezintă o nouă formă de promovare a României, care își propune să completeze campaniile de imagine aflate în derulare.