Narghileaua, mai dăunătoare decât țigara

Publicat: 16 02. 2012, 08:48
Actualizat: 17 02. 2012, 15:00
Narghileaua - sau "sisha", cum este numită în limbile arabe -, este mult mai dăunătoare decât țigara, pentru că determină o creștere a nivelului de monoxid de carbon din sânge care poate provoca leziuni cerebrale sau pierderea cunoștinței, potrivit unui studiu citat de BBC News Online.

Narghileaua – sau "sisha", cum este numită în limbile arabe -, este mult mai dăunătoare decât țigara, pentru că determină o creștere a nivelului de monoxid de carbon din sânge care poate provoca leziuni cerebrale sau pierderea cunoștinței, potrivit unui studiu citat de BBC News Online.

Cercetarea privind efectele fumatului de narghilea, realizată de specialiștii de la Departamentul Sănătății și Centrul de Cercetare privind consumul de tutun, a invalidat mitul potrivit căruia acesta nu ar afecta sănătatea.

Mai mult decât atât, s-a descoperit că, după ce fumează narghilea, oamenii înregistrează o creștere a nivelului de monoxid de carbon din sânge de trei sau chiar de patru ori mai mare decât în cazul în care ar fuma o țigară.

Citește mai mult despre efectele nocive pe care le are narghileaua pe www.mediafax.ro