Năstase: La nivel de principii, PSD nu ar trebui să voteze proiectul de buget pe 2010

Publicat: 16 02. 2012, 10:04
Actualizat: 06 03. 2012, 10:01
Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea ședinței BPN, că, în opinia sa, la nivel de principii, PSD ar trebui să se raporteze negativ la proiectul de buget pe 2010 care va fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Președintele Consiliului Național al PSD, AdrianNăstase, a declarat, luni, înaintea ședinței BPN,că, în opinia sa, la nivel de principii, PSD ar trebui să seraporteze negativ la proiectul de buget pe 2010care va fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Năstase a afirmat că reprezentanții PSD ar trebui să sublinieze,la dezbaterile din plen, faptul că bugetul propus de Guvern vacontinua „creșterea pe datorie”.

„Este un buget care nu va ajuta la ieșirea din criză,dimpotrivă, va duce la adâncirea crizei. Este un buget care a fostconstruit pe ministere, și nu pe politici publice”, a adăugatel.

Năstase a spus că, în opinia sa, la nivel de principii, votulparlamentarilor PSD în plen ar trebui fie negativ.

„În esență, abordarea noastră trebuie să fie negativă față deacest buget, chiar dacă în comisii unele lucruri au fost peticite,iar unele s-ar mai putea rezolva în plen”, a menționat el.

Adrian Năstase a reproșat Guvernului și reprezentanților puteriică nu au acordat o atenție mai mare dimensiunii sociale și aapreciat că ar fi putut fi acceptate unele amendamente ale PSD cucaracter social dacă s-ar fi strâns cureaua la fondurile”exagerate” alocate unor ministere.

BPN al PSD decide, luni, cum vor vota parlamentarii PSD înplenul Parlamentului la dezbaterea pe bugetul pe 2010, încondițiile în care amendamentele acestora nu au fost acceptate decomisiile de buget-finanțe și mai mulți lideri ai partidului și-auexprimat opinia că PSD nu ar trebui să voteze bugetul.

Mediafax