Navă în pericol de scufundare în Portul Constanța

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 16 02. 2012, 06:22
O navă sub pavilion "St. Vincent" a fost în pericol de a se scufunda, joi după-amiază, în Portul Constanța, după ce, în timp ce era supusă operațiunilor de încărcare, s-a înclinat foarte mult, în urma incidentului neexistând victime.

O navă sub pavilion "St. Vincent" a fost în pericol de a se scufunda, în această după-amiază, în Portul Constanța, după ce, în timp ce era supusă operațiunilor de încărcare, s-a înclinat foarte mult, în urma incidentului neexistând victime.

Potrivit directorului Căpităniei Zonale Constanța, Alexandru Mezei, nava "Captain Schaban", de 2.438 tdw, se afla în dana 50 a Portului Constanța, sub operațiuni de încărcare cu cherestea. Joi, în jurul orei 13.00, vasul a început să se încline foarte mult, fiind în pericol de a se scufunda. Operațiunile de încărcare au fost imediat sistate, iar în ajutorul navei au intervenit remorcherele Alexandria 1 și Suceveni 3. De asemenea, la ora 13.30 a începută și manevra de descărcare a navei, până ce va reveni la linia de plutire. Echipajul este în siguranță și nu au fost semnalate urme de poluare, a susținut sursa citată.

Alexandru Mezei a precizat că după finalizarea operațiunilor de descărcare ofițerii Căpităniei vor începe o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la înclinarea navei. El susține că, cel mai probabil, incidentul a fost cauzat de manevrele defectuoase de încărcare cu cherestea.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro