Negrescu: „Este evident că dreapta europeană a politizat Uniunea Europeană îndepărtând-o de valorile sale”

Publicat: 09 05. 2019, 16:49
MESAJ. Victor Negrescu, semnal de alarmă pentru Guvern: România a pierdut trenul aderării la zona euro!

„Au fost mai multe solicitări de întâlniri atât cu primul ministru cât și cu alți oficiali români din Partidul Social Democrat. Așa cum este bine cunoscut Guvernul și Parlamentul României nu au fost invitați la Consiliul European, lucru care a surprins pe mulți din partenerii europeni. Evenimentul a fost politizat de PPE, PNL și Iohannis. În acest context, reprezentanții PSD nu au putut participa la întâlnirile programate. Prin urmare nu s-a organizat nicio reuniune formală a Partidului Socialiștilor Europeni, doar discuții informale. Menționăm faptul că la aceste întâlniri participă de regulă doar membrii Consiliului European”, a declarat pentru MediafaxVictor Negrescu.

El a mai spus că reprezentanții Partidul Social Democrat au fost în contact cu cei de la PES pe acest subiect.

„Este evident că dreapta europeană a politizat Uniunea Europeană îndepărtând-o de valorile sale”, a mai spus Negrescu.

Frans Timmermans, candidatul PES pentru șefia Comisiei Europene, se află de miercuri la Sibiu. Actualul prim-vicepreședinte al CE a participat joi dimineață la o întâlnire a socialiștilor europeni, zi în care are loc și Summitul liderilor UE.

Întrevederea între socialiștii europeni este una informală, o parte dintre aceștia venind cu ocazia Summitului de la Sibiu.

Foto: Hepta