Nelu Tătaru, după ce a ajuns la locul tragediei de la Piatra Neamț: „Am făcut o celulă de criză cu primarul și managerul spitalului”

Publicat: 14 11. 2020, 23:31
Actualizat: 06 04. 2021, 15:24
Nelu Tătaru, după ce a ajuns la locul tragediei de la Piatra Neamț: „Am făcut o celulă de criză cu primarul și managerul spitalului”

 Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a ajuns la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde 10 pacienți de la secția de Terapie Intensivă și-au pierdut viața în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă seară. În vizita de urgență, Tătaru a spus că a făcut o celulă de criză cu primarul orașului și cu managerul Spitalului Județean, pentru a evalua situația.

Nelu Tătaru: „Este o anchetă ISU în desfășurare”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut o vizită de urgență la Spitalul din Piatra Neamț, unde sâmbătă seară a avut loc un incendiu din cauza căruia au decedat 10 pacienți internați la secția de ATI.

Potrivit ministrului Sănătății, a fost intocmită o celulă de criză în scopul evaluării rapide a situației: „Am făcut o celulă de criză cu primarul și managerul spitalului pentru a evalua situația și a reface secția de ATI în următoarele două săptămâni.”

Ministrul a mai spus că există locuri de ATI pregătite la Iași, urmând ca el să meargă în persoană pentru a rezolva transferul bolnavilor de la Piatra Neamț.

„Cei care au supraviețuit merg la Iași, eu voi merge personal și mă voi ocupa”, a declarat Nelu Tătaru la Piatra Neamț.

Tătaru a mai spus că a solicitat o evaluare a puterii energetice din toate secțiile de ATI de la spitalele din România.

Este o anchetă ISU în desfășurare. Am cerut o evaluare de putere energetică, care are consum mare”, a afirmat ministrul.

Acesta  a mai spus că secția de ATI a spitalului din Piatra Neamț nu era supraaglomerată: „Erau 16 paturi și 16 persoane”.