Nelu Tătaru, schimb de replici cu Spitalul Elias. “Au fost trei cazuri de coronavirus pe care nu le-a raportat!” Ce a răspuns unitatea spitalicească

Publicat: 23 09. 2020, 12:27
Actualizat: 23 09. 2020, 12:29
Nelu Tătaru vrea noi restricții după explozia cazurilor de coronavirus. Ce recomandări a făcut ministrul Sănătății + Ce spune de un nou “lockdown”

Nelu Tătaru a anunțat, miercuri, că au existat trei cazuri de infectate cu coronavirus la medici rezidenți de la Spitalul Elias, fără, însă, să fie raportate, așa cum prevede legea. DSP a demarat deja o anchetă. În replică, unitatea spitalicească susține că a procedat potrivit normelor impuse de autorități.

În perioada 16 – 22 septembrie au fost trei cazuri confirmate de rezidenţi la Obstretică-Ginecologie, ei neanunţând aceste cazuri. Astăzi am solicitat DSP să înceapă acea anchetă, sunt în curs anchetele, sunt şi 7 contacţi care sunt negativi”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: “Astăzi vom vedea anchetele epidemiologice”

Ministrul Sănătății a evitat să ofere un răspuns când a fost întrebat dacă la Spitalul Elias a fost vorba despre o necunoaştere a legii sau despre o ascundere a cazurilor, precizând că așteaptă finalizarea anchetei.

O să ne interesăm. Astăzi a fost anunţat DSP şi astăzi vom vedea şi anchetele epidemiologice. Au făcut anchetă epidemiologică cu emidemiologul din spital şi au luat deciziile. O decizie se ia şi se anunţă DSP care începe anchetele epidemiologice. Avem şi o raportare a numărului de cazuri şi urmarea traseului stabilit de lege, care este foarte clar din punctul meu de vedere”, a spus Nelu Tătaru.

Silvius Negoiță, purtător de cuvânt Spitalul Elias: “Cazurile au fost raportate la DSP”

Declarațiile lui Nelu Tătaru vin în contextul în care Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, a afirmat că “din ancheta epidemiologică preliminară, a rezultat că cele trei cazuri sunt din comunitate, adică îmbolnăvirea nu s-a produs în spital”.

Cazurile au fost raportate la DSP”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.