Nemulțumiți de viceprimar, 60 de săteni dintr-o localitate vasluiană au blocat accesul în primărie

Publicat: 27 06. 2016, 09:31

Potrivit primarului comunei Rafaila, Costică Fânaru, aproximativ 60 de oameni au venit de dimineață, înarmați cu bâte și au blocat intrarea în instituție. Acesta susține că oamenii au fost instigați de fostul viceprimar, care a candidat și pentru funcția de primar al comunei, dar a pierdut alegerile din 5 iunie.

„Am sunat la 112 să vină forțele de ordine, nu se poate așa, toată activitatea este blocată, nimeni nu a intrat în Primărie, niciun funcționar. S-au adunat cam 60 de oameni, printre care și foști consilieri locali, în fața Primăriei cu bâte în mâini și nu ne lasă să intrăm. Vor un alt viceprimar, asta e nemulțumirea lor. Consiliul Local a ales noul viceprimar, prin vot secret. Este cel mai tânăr consilier, are 28 ani și este bun de muncă. Fostul viceprimar însă, care a fost și contracandidatul meu la aceste alegeri, nu acceptă înfrângerea și a instigat oamenii din sat. Nu a ieșit primar, dar vrea să prindă din nou funcția de viceprimar. Cu forța nu se poate”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Rafaila, Costică Fânaru.

Prefectul județului a fost și el informat despre incident și a trimis imediat la fața locului forțele de ordine.

„Am fost informat că primarul nu este lăsat să intre în Primărie, practic este blocată activitatea instituției. Nu este firesc ce se întâmplă, au fost trimiși jandarmi la fața locului pentru a restabili ordinea”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, prefectul Daniel Olteanu.