Nici o informație despre prezența la vot în Spania pe parcursul scrutinelor

Publicat: 15 02. 2012, 11:22
Actualizat: 10 06. 2012, 16:27
Biroul Electoral Muncipal București, instituția care ar fi trebuit să informeze asupra prezenței la vot a românilor din străinătate, habar n-a avut toată ziua despre ce s-a întâmplat în țările UE. Nici măcar în Italia și Spania, țări în care lucrează, conform Ministerului Muncii, peste un milion de români, nu s-a știut nimic despre prezența la vot.

Biroul Electoral Muncipal București, instituția care ar fi trebuit să informeze asupra prezenței la vot a românilor din străinătate, habar n-a avut toată ziua despre ce s-a întâmplat în țările UE.

Nici măcar în Italia și Spania, țări în care lucrează, conform Ministerului Muncii, peste un milion de români, nu s-a știut nimic despre prezența la vot. La ora 19.00, ora României, se cunoșteau doar datele de la secția de votare din Torino, în condițiile în care în Italia au fost organizate 9 secții de votare: două la Roma și câte una la Bari, Florența, Milano, Genova, Treviso, Padova, Torino.

Din Spania, cel puțin, nu a fost comunicată nici o cifră oficială deși și în Spania au fost organizate 9 secții de votare. Adriana Spătaru, președinta BEM, s-a enervat când am insistat încercând să aflăm câți români s-au prezentat la vot în țările în care avem cei mai mulți emigranți. „La BEM avem și altă treabă”, ne-a luminat ea. Am primit în schimb informații interesante despre prezența la vot în țări în care românii se numără pe degete: Thailanda, Vietnam, Pakistan, Malaezia etc. (C.N.)