Nicolae Ciucă: „Există trei posibile scenarii pentru COMASAREA ALEGERILOR din 2024”

Publicat: 10 04. 2023, 17:48
Premierul Nicolae Ciucă / Sursa FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat luni, 10 aprilie, că a cerut specialiştilor din PNL să găsească soluţii care să fie legale, constituţionale pentru organizarea comasată alegerilor de anul viitor.

Nicolae Ciucă a precizat că există trei posibile scenarii pentru comasarea alegerilor de anul viitor, dar a cerut specialiştilor din partid să găsească soluţii care să fie legale, constituţionale pentru organizarea comasată a acestora.

„Vedem ce ne spun specialiștii”

„Trebuie să venim cu o abordare legală, constituţională, nu de altă natură. Dacă va exista, atunci o vom discuta. Dacă nu va exista, nu o vom discuta.

Sunt trei rânduri de alegeri, doar trei pot fi discutate într-o asemenea permutare, ca atare nu există acum altă soluţie decât una dintre cele trei. Urmează să discutăm, să vedem ce ne spun specialiştii pe domenii din fiecare partid”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cele trei variante pentru comasare a alegerilor luate în discuție în Coaliție sunt: alegerile locale să fie comasate cu alegerile europarlamentare, alegerile locale cu parlamentarele sau parlamentarele cu primul tur la prezidențiale, potrivit surselor HotNews.ro.