Nicolăescu: În 2014, puținii bani pe investiții îi vom dirija pe echipamente de înaltă performanță

Publicat: 12 12. 2013, 19:37
Actualizat: 20 05. 2015, 07:20

Programul de investiții din sistemul sanitar pentru 2014 are câteva priorități, una fiind dotarea unităților sanitare cu echipamente de înaltă performanță, printre care RMN, angiograf și echipamente de radioterapie, a anunțat, joi, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu.

Ministrul a făcut această declarație după semnarea unui protocol de colaborare cu Coaliția Profesioniștilor din Sănătate.

Eugen Nicolăescu a vorbit despre programul de dotare după ce i s-a spus că în secțiile de radioterapie sunt liste de așteptare.

„Pentru secțiile de radioterapie, va fi un program de dotare la nivel național. Avem foarte multe locuri unde nu există RMN, angiograf. Mai ales la spitalele de urgență, unde un angiograf poate salva viața. În 2014, puținii bani pe care îi vom avea pe investiții îi vom dirija pe câteva priorități, printre care dotarea cu echipamente de înaltă performanță”, a mai spus ministrul.

La rândul său, președintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a ținut să precizeze că nu atât echipamentele din radioterapie sunt o problemă, cât lipsa de personal.

„Vă spun că, în acest moment, în România au mai rămas 28 de radioterapeuți. Domnul ministru va face investițiile, dar să vedem cu cine vom lucra”, a adăugat Astărăstoae.