Nicolai: UDMR trebuie să-și asume lipsa de solidaritate cu Guvernul în cazul Kosovo

Publicat: 15 02. 2012, 11:58
Actualizat: 07 07. 2012, 14:04
Guvernul a dovedit că nu este solidar în marile decizii, iar UDMR trebuie să își asume această lipsă de solidaritate cu Guvernul, a declarat, joi, senatorul PNL Norica Nicolai, referindu-se la atitudinea Uniunii în ceea ce privește declararea independenței Kosovo.

Guvernul a dovedit că nu este solidar în marile decizii, iar UDMR trebuie să își asume această lipsă de solidaritate cu Guvernul, a declarat, joi, senatorul PNL Norica Nicolai, referindu-se la atitudinea Uniunii în ceea ce privește declararea independenței Kosovo. Ea a făcut această declarație după ce a fost întrebată dacă va propune în Biroul Politic Central al PNL scoaterea UDMR de la guvernare.

Luni seară, după ce Parlamentul României a adoptat o Declarație prin care nu recunoaște declararea unilaterală a independenței Kosovo, Marko Bela a declarat că parlamentarii Uniunii au votat împotriva acestui document, considerând că singura soluție rațională este proclamarea independenței statului Kosovo.

Întrebat dacă UDMR va pleca de la guvernare, Marko Bela a făcut o analogie cu faptul că România face o opinie separată față de majoritatea țărilor europene în privința Kosovo și, totuși, țara noastră este solidară cu acestea. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că nu dorește ca problemele din Kosovo privind minoritățile să genereze o reacție care să ducă România în urmă cu 20 de ani și a arătat că și reprezentanții UDMR au exclus un paralelism între situațiile din România și Kosovo.