Niculae Bădălău nu exclude o plângere penală pe numele lui Klaus Iohannis, în cazul Kovesi

Publicat: 13 06. 2018, 13:24
Actualizat: 28 03. 2019, 04:23

 Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat miercuri că nu este exclusă o plângere penală pe numele președintelui Klaus Iohannis, dacă acesta nu respectă decizia CCR de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

„Absolut toată lumea trebie să respecte legea. Cred că următorul pas e o notificare din partea Ministerului Justiției ca să pună în aplicare acea hotărâre, dacă nu e penală. Domnul prșeedinte este român și reprezintă o instituție care trebuie să respecte legea, la fel ca toate instituțiile. În cazul în care nu e pusă în aplicare, cineva trebuie să notifice acel reprezentant al instituției. Domnul președinte nu este regele Carol, Ferdinand, și trebuie să pună în aplicare”, a declarat senatorul PSD Niculae Bădălău.

Acesta a mai spus că nu este exclusă o plângere penală.

„(n.r: Plângere penală?) Sigur că da. Dacă nu pui în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, care e următorul pas? Oricine în țara asta trebuie să respectele legea, absolut, indiferent ce funcție ocupă. Eu nu-i dau timp președintelui, va găsi un termen în care s-o aplice. A spus că mai are nevoie de puțin timp să se edifice asupra acestui conținut. Din momentul când hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial, produce efecte juridice”, a mai spus Bădălău.