Nicușor Dan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru reabilitarea parcului Cișmigiu

Publicat: 01 10. 2019, 12:32

„Am chemat în judecată Primăria Capitalei pentru Parcul Cișmigiu, așa cum am promis. În 13 august am solicitat Primăriei să ne comunice documentația tehnică pentru Parcul Cișmigiu, în care ar urma să se construiască alei betonate largi, peste rădăcinile copacilor. Documentația ar fi trebuit să stea la baza Hotărârii Consiliului General pentru indicatorii tehnico economici, dar nu a fost făcută publică. Primăria nu a răspuns în termenul legal de 30 de zile. Am formulat acțiune la Tribunalul București. Numărul dosarului este 28678/3/2019″, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Primăria Capitalei va investi 10 milioane de euro în reabilitarea peisagistică a Parcului Cișmigiu din Capitală, potrivit unui proiect de hotărâre votat miercuri în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Potrivit proiectului care stabilește indicatorii tehnico- economici în valoare de 46 de milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), lucrările de reabilitare peisagistică a Parcului Cișmigiu ar urma să se facă pe o perioadă de 3 ani (36 de luni).

Potrivit proiectului, obiectivele de intervenție propuse în documentație sunt:

„Refuncționalizarea modului de utilizare al parcului cu prezervarea și punerea în valoare a compozițiilor de mare calitate ale parcului cum ar fi: ansamblul Cetății, ansamblul Movilei, ansamblul Terasei trandafirlor, Rondului Roman cu terasele de meditație (…)

Revitalizarea peisageră a parcului prin aplicarea unor măsuri eficiente și științifice de înlocuiri, toaletări, plantări, cu punerea în valoare reciprocă atât a vegetației cât și a ansamblurilor construite și a oglinzii de apă, element definitoriu al parcului Cișmigiu”, se arată în proiectul de hotărâre votat miercuri.

Proiectul a creat și câteva controverse, după ce consilierii USR au cerut o dezbatere mai largă pe acest subiect, cerând retragerea proiectului de pe ordinea de zi. În replică, Gabriela Firea s-a opus retragerii proiectului, considerând că intervenția celor de la USR nu este justificată.