Nicuşor Dan s-a întâlnit cu administratorul special al ELCEN: Sistemul de termoficare, într-o situaţie foarte dificilă

Publicat: 29 09. 2020, 21:50
Actualizat: 06 04. 2021, 15:45
Nicuşor Dan s-a întâlnit cu administratorul special al ELCEN: Sistemul de termoficare, într-o situaţie foarte dificilă / Sursă Foto: Facebook

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a scris pe pagina sa de Facebook, că a avut o întâlnire cu administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu. Cei doi au abordat problema termoficării, despre care Nicușor Dan a spus că „este întro situație foarte dificilă.”

Termoficarea, într-o „situație foarte dificilă

Potrivit lui Nicușor Dan, problemele legate de apa caldă și de căldură se pot rezolva doar prin punerea împreună a celor mai bune idei și soluții.

„M-am întâlnit azi cu Claudiu Creţu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiştii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării şi m-am convins din nou că sistemul de termoficare din Bucureşti e într-o situaţie foarte dificilă. E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei şi soluţii pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar şi a urgenţelor privind apa caldă şi căldura. E un proces greu şi nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluţii”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Principalele obiective din programul electoral al lui Nicușor Dan:

– accesarea fondurilor europene pentru modernizarea sistemului de termoficare;

– înlocuirea a 300 km de conductă din reţeaua principală, cu alocări financiare prioritare;

– automatizarea completă a punctelor termice;

– continuarea, în paralel cu modernizarea reţelei de termoficare, a investiţiilor pentru eficientizarea energetică a clădirilor private şi publice;

– atragerea de noi clienţi în sistem (noile cartiere rezidenţiale, consumatori industriali, centre comerciale);

– reeşalonarea datoriilor sistemului de termoficare pe baza unei negocieri.