Noi acuzații pentru deputatul Nicolae Păun, legate de tranzacții cu terenuri prin firma sa, Nicky Scorpion

Publicat: 22 02. 2016, 15:44

Procurorii DNA i-au adus la cunoștiință deputatului Nicolae Păun, luni, noile acuzații de evaziune fiscală în formă continuată și folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, în formă continuată.

De asemenea, procurorii au început urmărirea penală și pentru persoana juridică S.C.Niky Scorpion Alcom SRL pentru evaziune fiscală și spălare de bani, ambele în forma continuată.

Potrivit DNA, „în perioada 2004 – 2014, suspectul Păun Nicolae, prin intermediul SC Niky Scorpion Alcom SRL și în dauna intereselor acestei firme, a efectuat o serie de tranzacții imobiliare constând în cumpărarea și vânzarea succesivă a două terenuri (unul situat în București, iar celălalt în județul Ilfov), fără a avea o justificare economică (nerentabile și cu implicații asupra creanțelor datorate bugetului de stat)”, terenurile fiind achiziționate la prețuri mai mari decât cele la care fuseseră vândute anterior.

„Prin plata unor preturi nereale supraevaluate de 10,48 ori, respectiv 2,77 ori aferente achiziției de terenuri, au fost majorate cheltuielile societății Niky Scorpion Alcom, în scopul diminuării masei impozabile și, în consecință, a impozitelor datorate bugetului de stat. Ca urmare acestor operațiuni, creditul societății SC Niky Scorpion Alcom SRL a fost diminuat cu suma totala de 3.220.000 lei”, au precizat procurorii.