Noi detalii cutremurătoare după crima de la Slatina. Legist: Nu am mai întâlnit o asemenea cruzime

Publicat: 05 03. 2018, 14:37

Medicul șef al Serviciului Județean de Medicină Legală Olt, Liviu Radu, a declarat că infirmierul Gheorghe Ghenea și asistenta Ramona Cosmescu au avut parte de o moarte violentă, din cauza hemoragiei interne și externe.

„Diagnosticele celor doi seamănă foarte multe mult. Moartea a fost violentă și a fost cauzată de hemoragia internă și externă, consecință a multiplelor plăgi, atât toracice, cât și cervicale. Cele toracice au afectat plămânii, bineînțeles, la ea și aorta, iar cele cervicale au afectat mănunchiul vascular-nervos al gâtului, la ambele persoane. A fost sângerare mare”, a declarat Liviu Radu.

Potrivit legiștilor, după ce a ucis-o pe asistentă, infirmierul s-a lovit în repetate rânduri cu cuțitul.

„Vreo 17 lovituri de cuțit avea ea, iar el vreo 13. N-a fost nicio luptă, el a lovit-o până a ucis-o, apoi și-a dat singur cu cuțitul”, a arătat Radu.

Cea mai adâncă plagă pe corpul asistentei Ramona Cosmescu este în zona gâtului.

„N-aș putea să spun că a încercat să o decapiteze. A tăiat-o la gât ca să o omoare, nu neapărat ca să o decapiteze. Este o tăietură mai adâncă decât la el, dar și el s-a tăiat în zona gâtului”, a afirmat medicul legist.

Liviu Radu a mai spus că rar i-a fost să mai vadă scene de asemenea cruzime: „Scene urâte, din păcate. Cred că am mai văzut ceva asemănător, oarecum, dar bărbatul nu-și dăduse atât de multe lovituri. Era vorba doar de una, în inimă”.

Infirmierul Gheorghe Ghenea, în vârstă de 56 de ani, a ucis-o, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Ramona Cosmescu, de 46 de ani, asistentă la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu care avea o relație de natură sentimentală, după care s-a sinucis. Cei doi erau baricadați în sala de tratament a spitalului, iar în jurul orei 1.30 colegii lor au auzit țipete din camera respectivă.

Ulterior, în locuința infirmierului a fost găsit un bilet de adio, în care scria că asistenta avea o relație cu un polițist și că cei doi puneau presiune pe el pentru a ucide un medic și o asistentă. O copie a biletului a fost găsită și asupra lui Gheorghe Ghenea.