Noi detalii în cazul uciderii actriței Gabriela Dorgai, crimă produsă în urmă cu 8 ani. Un pedofil din Satu Mare este principalul suspect

Publicat: 08 02. 2022, 22:21
Actualizat: 08 02. 2022, 22:26

Un bărbat din Satu Mare este principalul suspect în cazul uciderii actriței Gabriela Dorgai, crima care a avut loc în anul 2014.

Bărbatul a intrat în atenția autorităților după ce și-a violat fiica. Procurorii cred că ucigaşul ar fi avut şi un complice.

Actrița (43 de ani) din Satu Mare a fost ucisă pe maul râului Someş. Gabriela Dorgai se întorcea de la premiera unei piese. Şi-a felicitat colegii şi a plecat acasă. Ulterior, în drum spre casa, când se afla în apropierea barajului Dobrogea, actrița a fost trasă într-un stufăriș de la marginea apei. Un bărbat a lovit-o, i-a rupt coastele şi a strâns-o de gât. Individul s-a oprit doar în momentul în care femeia nu mai respira. Ulterior, bărbatul a dezbrăcat-o şi a violat-o.

În ciuda faptului că totul s-a întâmplat în centrul oraşului, nimeni n-ar fi auzit ţipetele Gabrielei.

Marius Gânţă, colonel în rezervă: Este revoltător că fiind in plin centru nu a existat o reacţie, vorbim aici despre simţul civic. Din start se arăta a fi un caz dificil.

Poliţiştii au audiat peste 300 de persoane

Trupul actriței a fost găsit a doua zi de o tânără care se plimba cu bicicleta. În acești opt ani, poliţiştii au audiat peste 300 de persoane, însă nu au avut niciun rezultat.

Marius Gânţă, colonel în rezervă: Unul dintre cei doi martori a reuşit să reţină nişte semnalmente, pe baza lor am întocmit portretul robot.

Un portert robot, cheia cazului

Pe 5 ianuarie anul acesta pe mâinile poliţiştilor a ajuns un individ bănuit că şi-a violat fiica în repetate rânduri. Bărbatul semăna perfect cu portretul robot, aşa că procurorii l-au transformat în suspect în cazul crimei. I-au fost luate probe ADN. Potrivit unor surse Observator, probele nu se potrivesc, dar anchetatorii cred că a mai avut un complice.

În momentul în care a avut loc crima, suspectul lucra ca agent de pază la o firmă din zonă. La scurt timp după moartea Gabrielei şi-a dat demisia şi a plecat în Germania. A revenit în țară în decembrie 2021. În ultimii doi individul și-ar fi violat fiica cea mare acum în vârstă de 17 ani.

Iubitul fiicei suspectului: M-am gândit că îmi ascunde ceva şi îi e frică să vorbească. Cu greu mi-a zis ce s-a întâmplat. Dar era foarte speriată, panicată. Mi-a povestit că de la 10 ani o pipăia în zonele intime. Portretul robot e identic. E posibil, eu nu-l văd pe om normal la cap.

Sora Gabrielei: Mă gândeam că doar dacă mai face vreo prostie, vreo nelegiuire, va fi prins. Durerea a fost nemărginită şi nemăsurată. Viaţa mea s-a schimbat total.

Bărbatul de 30 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat că şi-a violat fiica.

Dacă va fi găsit vinovat şi pentru crima teribilă, îşi va petrece restul vieţii în spatele gratiilor.