Nou focar de COVID la „Floreasca”! Secție de Chirurgie, închisă!

Publicat: 22 10. 2020, 12:37
Actualizat: 22 10. 2020, 12:38
Nou focar de COVID la „Floreasca”! Secție de Chirurgie, închisă! / Sursa FOTO: https://cdn.pixabay.com

Încă un focar de Covid la Spitalul Floreasca, din Capitală. O secție de Chirurgie a fost închisă din ordinul conducerii după ce unul dintre pacienți a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

Spitalul Floreasca din Capitală este unul dintre cele mai mari din țară, astfel că și riscul infecției e pe măsură.

Nou focar de COVID la „Floreasca”! Ce s-a întâmplat

Nici nu a trecut mult timp de la precedentul focar, că la „Floreasca” a mai apărut un caz. De data aceasta, pe una dintre secțiile de Chirurgie, acolo unde s-a prezentat un pacient cu o boală cronică, într-o stare gravă, care necesita intervenție de urgență.

Pacientul a fost testat pentru Covid, rezultatul a ieșit negativ, astfel că a intrat în operație, actul medical decurcând fără probleme. Totuși, după intervenția chirurgicală, bărbatul a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus, fiind testat pentru a doua oară. De data aceasta, rezultatul a fost pozitiv!

Și, pe lângă pacient, și alte șase cadre medicale de pe „Chirurgie” au fost infectate cu noul coronavirus. Drept urmare, conducerea unității „Floreasca” a decis să plaseze în carantină toată secția „Chirurgie”, pentru a evita răspândirea infecției în tot întreg spitalul.

La „Floreasca” mai sunt închise alte două secții – Administrativ și Resurse Umane.