Noua listă cu județele în care vineri nu se face școală. Grădinițele, școlile și liceele vor fi închise. Anunț de ultima oră al Ministerului Educației

Publicat: 22 03. 2018, 16:29

Inspectoratele Școlare Județene din Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călărași, Ilfov, Olt, Ialomița (cu excepția grădinițelor cu program prelungit) și din municipiul București au decis suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ pentru ziua de vineri, 23 martie.

„Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București”, reiese dintr-un comunicat transmis de către Ministerul Educației.

Potrivit Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul 22 martie, ora 23 – 23 martie ora 15, este în vigoare un cod portocaliu de ninsoare abundentă strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută, valabilă pentru 14 județe și Capitala.

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Totodată, în interval 22 martie, ora 15 și 23 martie, ora 20, va fi în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.