Nouă localități din județul Giurgiu sunt afectate de inundații

Publicat: 09 12. 2014, 11:22

Potrivit unui bilanț dat publicității marți dimineață de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, în ultimele 24 de ore nouă localități din acest județ au fost afectate de inundațiile provocate de revărsarea a două râuri și de scurgerile de pe versanți.

Astfel, după ce râurile Neajlov și Dâmbovnic au ieșit din matcă s-au produs inundații în localitățile Singureni, Călugăreni, Iepurești, Vânătorii Mici, Roata de Jos, Crevedia Mare, Clejani, Bucșani și Bulbucata. Inundațiile au afectat în special suprafețe de teren agricol, pășuni și păduri.

Marți dimineață sunt inundate 781 de hectare de pășune, 370 hectare de pădure și 305 hectare de teren agricol. Patru podețe au fost avariate de viituri, iar apele au acoperit trei drumuri comunale, unul dintre acestea, care leagă localitățile Iepurești și Chirciulești, nefiind circulabil.

Cea mai afectată este comuna Călugăreni, unde 600 de hectare de pășune și pădure au fost inundate de apele ieșite din matcă ale râului Neajlov, iar viiturile au avariat un podeț de pe drumul comunal Călugăreni – Hulubești.

Conform purtătorului de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, Mădălina Boțoroagă, nu a fost necesară evacuarea oamenilor din zonele afectate.

Județul Giurgiu se află sub codul portocaliu de inundații. În ultimele 24 de ore, în județul Giurgiu se înregistrază creșteri de debite și niveluri din cauza precipitațiilor înregistrate în ultima perioadă de timp.