Noua obligație pe care o vor avea companiile cu peste 50 de angajați. Anunțul premierului

Publicat: 08 02. 2018, 17:12
Actualizat: 08 02. 2018, 17:29

Dăncilă a precizat, totodată, că se va crea, totodată, și un instrument legal prin care violența în familie să fie drastic descurajată, introducându-se în legislație ca polițistul să aibă dreptul de a acționa imediat pentru protejarea victimei și înlăturarea agresorului.

Premierul a făcut aceaste declarații în legătură cu Legea privind combaterea violenței în familie, discutată în ședința de Guvern.

„Am cerut în ședința de Guvern precedentă ca adoptarea Legii privind combaterea violenței în familie să fie urgentată și azi (joi, n.r.) avem pe ordinea de zi acest proiect de la ministerul Muncii. Avem de rezolvat două probleme importante: vrem ca în cazurile de violență domestică polițistul să aibă dreptul de a acționa imediat pentru protejarea victimei și înlăturarea agresorului. Această măsură va putea fi aplicată în cazuri de pericol iminent la adresa securității și sănătății victimei”, a spus Dăncilă, care a arătat că procedura legală e prevăzută în actul normativ.

Ea a menționat că, în al doilea rând, se intenționează ca în România egalitatea de șanse între femei și bărbați să fie efectiv asigurată.

„Vom introduce obligația persoanelor juridice din sistemul public, dar și din sectorul privat, care au peste 50 de salariați, de a avea în structura de personal un expert în egalitate de șanse. Nu urmărirm să încărcăm birocrația cu noi funcții. Vrem ca această sarcină a experților să fie exercitată în mod activ și util”, a spus Dăncilă.