Nouă tineri care aveau steaguri secuiești și ale Ungariei, legitimați la Târgu Mureș

Publicat: 09 02. 2013, 15:58
Actualizat: 04 07. 2013, 08:12

Nouă tineri care urcau spre zona Platoului Cornești din Târgu Mureș având steaguri ale Ungariei și drapele secuiești au fost opriți, sâmbătă după-amiază, de Poliția Locală, fiind chemate și echipaje de la Poliție și Jandarmerie, care i-au legitimat pe tineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șeful Poliției Locale din Târgu Mureș, Valentin Bretfelean, a declarat că instituția a fost sesizată de cetățeni că un grup de tineri a pornit din zona Liceului „Alexandru Papiu Ilarian” spre zona Platoului Cornești, cu steaguri secuiești și ale Ungariei.

Potrivit lui Bretfelen, nouă tineri au fost identificați și opriți de Poliția Locală în zona „Casa Adria”, la fața locului fiind chemate și echipaje de la Poliție și Jandarmerie, care i-au legitimat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, Daniel Manea, a declarat că din primele informații reiese că ei provin dintr-o comună limitrofă Târgu Mureșului și au depus, sâmbătă, o coroană de flori la cimitirul din zona Liceului „Papiu”, în amintirea eroilor maghiari, după care au pornit cu steagurile în zona Platoului Cornești, moment în care unii cetățeni au sesizat autoritățile.

Atât Manea, cât și purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Mureș, Andreea Pop, au precizat că tinerii respectiv nu au fost sancționați în niciun fel, întrucât nu au deranjat ordinea și liniștea publică și nu au manifestat ilegal.