NOUL CORONAVIRUS. Un deținut de la Jilava, diagnosticat pozitiv în a doisprezecea zi de la prima testare

Publicat: 23 03. 2020, 13:37
Actualizat: 07 04. 2021, 03:03
Penitenciarul Jilava / Sursa: Marian Ilie

Unul dintre cazurile noi de infecție cu noul coronavirus anuțate în informarea de luni a Grupului de Comunicare Strategică este al unui deținut care a fost transportat la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale.

Deținututul a fost transportat în data de 11 martie de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava, pentru probleme medicale.

În urma testării realizate luni, 23 martie, deținutul a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19).

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie, pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

Cel mai recent bilanț

Până luni, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași), anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Până luni, patru persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

Până la ora publicării, la ATI erau internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.